X

UGT creu que els treballadors afectats per la crisi superaran els 200.000

La CAEB dona suport a les mesures econòmiques del Govern però reclama una moratòria d'impostos àmplia

27/03/2020

UGT creu que els treballadors afectats per la crisi superaran els 200.000

EFE/Andreu Dalmau

L’aturada de l’activitat econòmica per culpa de la crisi del Covid 19 és ben patent a un dels centres neuràlgics de les Illes: l’aeroport de Son Santjoan. O as Pujols, a Formentera, una zona turística que, de moment, no podrà arrencar la temporada.

8.080 empreses de les Balears han presentat expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten prop de 71.000 treballadors, segons les dades de la conselleria de Model Econòmic. Però la previsió és que els ERTOs per força major, sumats als que es presentin per causes productives, seran el doble i afectaran més de 200.000 treballadors.

Més del 85 per cent dels expedients corresponen a Mallorca, el 10 per cent a les Pitiüses i el 4 per cent a Menorca. La suspensió pràcticament total de les activitats d’hoteleria, restauració i comerç afecta moltes empreses que en depenen directament.

UGT veu positiu que s’ha inclòs als treballadors fixos discontinus dins els ERTOs, però reclama ajudes als treballadors temporals, que segons el sindicat representen el 80 per cent de la contractació balear. El sindicat creu que el nombre d’empleats afectats per aquesta crisi superarà de llarg els 200.000 a les Balears.

La patronal CAEB considera que la crisi sanitària ha derivat en una crisi econòmica, de la qual pot ser molt dífícil recuperar-se i reclama més mesures de suport a les empreses. Volen que l’ajornament d’impostos aprovada pel govern s’apliqui a totes les empreses, sense límit de facturació.

27/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris