X

La recollida selectiva de residus porta per porta arriba al centre de Manacor

Dimecres entra en vigor el canvi. L'objectiu: reciclar més

29/03/2020

La recollida selectiva de residus porta per porta arriba al centre de Manacor

Dimecres, la recollida selectiva de residus porta per porta arriba al centre de Manacor. L’Ajuntament ja ha repartit als veïnats calendaris on s’especifica quina fracció se’n pot treure cada dia, i també poals per dipositar la matèria orgànica. L’objectiu és facilitar el reciclatge.

La mesura ja estava planificada molt abans de la crisi sanitària. Però Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient, destaca que ara, a més, servirà per evitar desplaçaments de persones: “La gent podrà deixar els residus just davant la seva porta”.

A tot el municipi només se separen el 13% dels residus, i l’objectiu és arribar al 50% abans que finalitzi el 2020. Fins ara, els veïnats del centre de Manacor ho tenien difícil per separar residus per la falta de contenidors de reciclatge. Un dels pocs de què disposaven, a la plaça de l’Arquitecte Bennàssar, solien estar ben plens de fems acumulat a l’exterior.

El canvi de sistema de recollida al centre forma part d’un projecte més ambiciós a tot el municipi que té com a objectiu que se separi la matèria orgànica del rebuig.”A 130 poblacions serà porta a porta, i a altres poblacions, sobre tot les costaneres, serà amb un cinquè contenidor de matèria orgànica”. Si se separa correctament, la generació de rebuig, que es podrà treure cada dimecres, serà mínima.

29/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris