X

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven donats d'alta

29/03/2020

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els comerciants de Menorca demanen ajudes econòmiques per poder fer front al lloguer dels locals que no saben fins quan hauran de romandre tancats. Una setantena de botiguers han iniciat una recollida de signatures perquè les ajudes estatals també arribin als autònoms que, com és el cas dels negocis de temporada, dia 14 de març no estaven donats d’alta.

La imatge de carrers deserts i comerços tancats s’allargarà com a mínim fins a mitjan abril. Molts establiments només obren durant cinc mesos ja que es tracta de negocis de temporada, però tot i així han de pagar el lloguer durant tot l’any. La incertesa sobre la durada de la crisi sanitària fa que molt d’ells temin tancar per sempre perquè, sense ingressos, no poden fer front a les despeses.

Per això, recullen signatures per demanar a les administracions que les ajudes estatals també serveixin per cobrir el lloguer que no poden pagar mentre són tancats. Diuen que no se’n poden refiar, de la solidaritat que el Govern central demana als propietaris.

Els comerciants ja donen aquesta temporada per perduda, però si aconsegueixen ajudes per poder mantenir el local, tenen l’esperança de poder recuperar el seu negoci l’any que ve.

29/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris