X

Setmana 2 de confinament: a la recerca del contacte humà

Es compleixen quinze dies de l'estat d'alarma. Encara som a mig camí, però tot i això, n'hi ha qui no perden el sentit de l'humor ni les ganes d'ajudar, de cantar i d'aplaudir

30/03/2020

Setmana 2 de confinament: a la recerca del contacte humà

La segona setmana de confinament ens passa factura. Mantenim les distàncies, perquè tota precaució és bona. Però ens trobam a faltar. Abans fèiem com si no haguéssim vist l’altre pel carrer. Ara no. Ara qualsevol contacte humà reconforta i alleuja la duresa del confinament. Ara ens falten les abraçades. Per això, quan podem abraçar-nos, esclata la felicitat més que mai.

L’informatiu cada dia es fa més dur. Però ara volem més informació. Per això, ens surten imitadors que resumeixen amb molt d’humor la vida del poble. Com Carlos García, un cuiner de Santanyí que explica l’actualitat del municipi a través de les xarxes.

I ara que estam amagats a casa, la gent bona és més fàcil de trobar. Com na Germaine, una policia nacional de Manacor que està de baixa i aprofita el temps lliure per imprimir viseres a casa amb una impressora 3D.

O com aquell personal sanitari que recopila les cartes que reben a través del correu felicidadcontraelcovid@gmail.com i les entrega als malalts de Son Espases. Fa una setmana que posaren la iniciativa en marxa i cada dia en reben un centenar. El metge Alexandre Olmos explica que ara cerquen qui els ajudi a imprimir en color algun dels dibuixos que els envien.

Entre notícia i notícia, sortim al balcó cercant un poc de calentor en aquests dies freds, estranys. Ara perdem fàcilment la noció del temps. “Han canviat l’hora?”, ens demanam, mentre prenem consciència que no, que això no són vacances.

I sortim a les balconades més que mai. I cantam. Cantam per donar-nos suport. Cream himnes del confinament, com el Resistiré que sona arreu dels pobles de les illes.

Ja fa dues setmanes que estam confinats. Encara en falten, com a mínim, dues més. Però a partir d’avui, gràcies al canvi d’hora, cada vespre que sortim a les balconades ens veurem les cares en aplaudir.

30/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris