X

Arriba un segon avió a Palma amb 17 tones de material sanitari

Porta màscares quirúrgiques, màscares de protecció, bates d'aïllament, hidrogel i milions de guants

30/03/2020

Arriba un segon avió a Palma amb 17 tones de material sanitari

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha informat de l’arribada aquest dilluns a Palma d’un segon avió procedent de Xangai amb 17 tones de material sanitari com 10.000 proves per detectar de “manera eficient” el COVID-19 als hospitals de les Illes Balears.

En roda de premsa telemàtica, Gómez ha volgut deixar clar que aquestes proves són diferents de les que va comprar el Ministeri de Sanitat i ha subratllat que són “vàlides”. “Encara estam esperant els tests ràpids que el Ministeri de Sanitat va comprar per a totes les Comunitats Autònomes”, ha dit. En la mateixa linia, ahir la presidenta del Govern, Francina Armengol, va criticar que  “hem comprat totes les proves de diagnòstic ràpid (PCR) que s’han fet. Encara no n’hem rebut cap del ministeri”.

Aquestes proves ja han passat l’examen de el departament de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases i s’empraran de manera exclusiva en els hospitals.

Entre el material que ha arribat, hi ha mig milió de màscares quirúrgiques, cent mil màscares de protecció, bates d’aïllament, hidrogel i milions de guants per protegir el personal sanitari i als treballadors de les residències sociosanitàries.

 

30/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris