X

La Pimeef retreu al Govern central ‘el temps i les formes’ del nou Decret

El sector de la construcció de Pimeef aplaudeix l'aturada, però alerta per les conseqüències i la inviabilitat de molts autònoms i petites empreses

30/03/2020

La Pimeef retreu al Govern central ‘el temps i les formes’ del nou Decret

A Eivissa aquest dilluns ja s’han vist menys camions i furgonetes d’autònoms que continuaven treballant en reformes fins fa una setmana. El sector de la construcció ha aturat, tal i com reclamava la Pimeef, que rep centenars de peticions d’informació per part dels empresaris.

La paralització de la construcció és ben rebuda per l’Associació de Constructors, que així ho havien reclamat en les darreres setmanes. La Pimeef explica que ja hi havia empreses de fora que havien aturat les obres perquè els treballadors de la Península perdien allotjaments i tenien problemes per viatjar en no ser residents. També la manca o retards en l’arribada de subministraments i materials n’havia obligat a parar algunes altres. Una d’aquestes, la de la carretera de Santa Eulària, aturada pel Consell d’Eivissa abans fins i tot de l’anunci de Pedro Sánchez. Els petits constructors i autònoms, però, són els que ho pateixen més.

La Pimeef ha rebut en les darreres hores centenars de peticions d’informació dels seus 1.500 associats, que entre tots donen feina a 12.000 treballadors. La seva directiva ha expressat però el seu enuig “pels temps i les formes” que ha fet servir el Govern central per comunicar el nou decret, que va publicar el BOE diumenge passat a les 11 i mitja de la nit.

Alfonso Rojo, que admet que la mesura és del tot necessària per l’estat d’alarma, critica però que és inacceptable que els empresaris hagin de donar vacances retribuïdes als treballadors a canvi de retornar les hores, en un moment que l’activitat ha davallat a mínims històrics.

Pimeef també critica que el Govern assenyali els empresaris com si fossin “els dolents” de la pel·lícula, quan necessiten escalf i la immensa majoria “compleixen amb les normatives i vetllen per la seguretat de les seves plantilles i empreses”.

30/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris