X

El ritme de creixement de casos positius s’ha alentit a les Balears

Les Balears registren 1.000 positius i 37 morts

30/03/2020

El ritme de creixement de casos positius s’ha alentit a les Balears

El nombre de positius en coronavirus arriba als 1.000 a les Balears. Són 42 casos més que ahir, la qual cosa representa un increment del 4,4 %. Es tracta de la xifra més baixa dels darrers 10 dies, si tenim en compte que, per exemple, de diumenge a dilluns de la setmana passada el nombre de contagis augmentà un 20 %. És a dir, durant la darrera setmana ha minvant un 16%.

Del miler de casos, 873 són a Mallorca i, d’aquests, n’hi ha 68 persones a cures intensives, mentre que 466 estan lleus, romanen a casa i tenen atenció per part de les Unitats Volants. A Menorca, hi ha 46 persones que han donat positiu en les proves de Covid-19. De les 14 ingressades, 10 són a l’UCI i 32 persones estan en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 80 els casos positius. 15 romanen ingressats a la Unitat de Cures Intensives, mentre que 31 reben atenció a casa. I a Formentera, Salut té constància de 2 casos.

Des del primer cas detectat a les Balears, a mitjans mes de febrer, prop d’un centenar de persones s’han recuperat i han rebut l’alta hospitalària, mentre que 37 persones han mort. 4 ho han fet en les darreres 24 hores. El recompte de positius actius, a hores d’ara, suma per tant 856 casos.

Arribada de material

Unes 17 tones de material que se sumen a les 7 tones que arribaren aquest diumenge, i que duien 568.000 mascaretes per als professionals sanitaris i sociosanitaris de les Balears. L’avió, que ha arribat avui, prové de Xangai, la Xina i segons la consellera de Salut, Patricia Gómez, és una comanda molt més completa que la que va arribar ahir. A més, el Laboratori de Microbiologia de Son Espases ha comprovat l’efectivitat de les 10.000 proves per detectar anticossos del coronavirus, que arribaren diumenge.

Tot i aquest material, el Govern continua a l’espera dels tests ràpids del Ministeri de Sanitat. Un ministeri que, en els darrers 19 dies, ha repartit més de 20 milions d’unitats de material sanitari a les comunitats autònomes. En concret, a les Balears ha fet arribar més de 180.000 mascaretes.

El Col·legi d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) valora positivament l’arribada d’aquest material, però exigeix a la Conselleria de Salut que extremi la precaució.

Demanen a més, en una carta, que s’estableixin els mecanismes per evitar la manca d’equips de protecció homologats que fa que els professionals sanitaris han de fer la feina sense les mesures de protecció necessàries.

Per la seva banda, el Sindicat Mèdic de les Balears ha dirigit una carta a la gerència del 061, en la qual demana la substitució de la bata impermeable dels EPIs, per granotes de protecció certificades per risc biològic. Asseguren que, d’aquesta manera, no només milloraria la seva seguretat, sinó també l’atenció domiciliaria, que podria ser més propera.

30/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris