X

Contagiats sis usuaris i quatre treballadors de residències d’Eivissa

Els positius han sortit a Reina Sofia, Cas Serres i Can Blai, amb un, un i 8 casos, respectivament

31/03/2020

Contagiats sis usuaris i quatre treballadors de residències d’Eivissa

De les 6 residències que hi ha a Eivissa, 3 d’elles han informat que presenten casos de coronavirus, el darrer ha estat a la residència Reina Sofia, un usuari, també a Cas Serres, un usuari i a Can Blai (aquesta n’és la més afectada) amb 4 usuaris i 4 treballadors.

En aquests centres se segueix el protocol establert pel Govern en cas de detectar-hi un positiu, aquest és: reservar una zona a les persones sospitoses de contagi per haver mantingut un contacte estret amb el malalt i agrupar els pacients amb patologies prèvies per zones per tal que els especialistes no recorrin tot el centre quan els visitin.

Tots els usuaris de residències contagiats de coronavirus es troben ingressats a l’Hospital de Can Misses.

El protocol també dicta que es faci el test només a aquells treballadors o usuaris que hagin tengut un contacte estret amb el malalt. El Consell d’Eivissa creu que és insuficient i ha demanat al Govern que es realitzin les proves al 100 per cent del personal i dels usuaris. La Conselleria de Salut ha assegurat que n’estudiarà la petició.

D’altra banda, l’Hospital Can Misses ha rebut el primer enviament de material que s’espera per la protecció dels professionals de la salut. El segon lliurament arribarà demà. Així, aquests dos dies, arribaran 700 ulleres i 3.500 vestits. Pel que fa a mascaretes, se’n rebran 45.000 de quirúrgiques, aquestes són les que eviten que la persona que la porta contagiï la resta, així com 10.000 mascaretes FFP, és a dir, les que protegeixen del contagi la persona que la du.

 

31/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris