X

Sindicats i col·legis professionals denuncien la manca de material adequat per fer front al coronavirus

Comencen a escassejar medicaments calmants per a les UCIs

31/03/2020

Sindicats i col·legis professionals denuncien la manca de material adequat per fer front al coronavirus

Els sindicats i col·legis professionals de sanitaris denuncien que la manca de material adequat que han patit fins ara està darrera de la gran quantitat de casos positius al sector, un 15 per cent del total dels contagiats a les Illes. Demanen que es facin més tests als professionals i expliquen que comencen a escassejar “medicaments calmants” per a la gent que és a l’UCI.

Les associacions professionals creuen que el material que ha arribat en les darreres hores a les Illes pal·liarà la manca d’equips adequats, almanco en part. Esperen que se’n faci un repartiment equitatiu. Des del Col·legi d’infermeria, alerten que els centres sociosanitaris són ara els més necessitats.

Per la seva banda, el sindicat mèdic Simebal denuncia que l’alta proporció de sanitaris contagiats evidencia la manca de material adequat que s’ha patit fins ara. A més, el portaveu de l’entitat, Miguel Lázaro, ha advertit que comença a mancar medicament específic, molt utilitzat sobretot a les UCIs.

Des del sindicat d’infermeria Satse denuncien que, tot i no haver-hi mancances de personal, s’estan denegant permisos als professionals sanitaris per poder conciliar la seva vida laboral i familiar. També critiquen que no hi ha un criteri unificat entre tots els hospitals per fer el test del COVID-19 als professionals que hi fan feina. Segons aquest sindicat, l’Ib-salut ha oferit avui al personal sanitari que puguin allotjar-se a instal·lacions habilitades per no tornar a casa si tenen persones vulnerables al seu càrrec.

31/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris