X

Iglesias garanteix que els petits propietaris cobraran les rendes per lloguer

Se suspenen els desnonaments durant sis mesos

31/03/2020

Iglesias garanteix que els petits propietaris cobraran les rendes per lloguer

El vicepresident Pablo Iglesias garanteix que “tots els petits propietaris cobraran íntegres les rendes per lloguer”. Ho ha dit durant la presentació del paquet d’ajuts aprovat per ajudar els inquilins afectats per la crisi del coronavirus. Iglesias també ha dit que els fons voltor sí hauran de col·laborar en aquesta situació de crisi.

Segons el vicepresident segon, no és el mateix una parella de jubilats que complementa la seva pensió amb la renda de lloguer que un gran propietari que té desenes d’immobles llogats.

El paquet de mesures aprovat pel Consell de Ministres inclou microcrèdits públics que es podran pagar en un període de 6 a 10 anys, suspensió dels desnonaments per a persones que no tenen alternativa habitacional i pròrroga dels contractes de lloguer que estaven a punt d’acabar durant 6 mesos més. Amb aquesta darrera mesura es vol evitar que el preu del lloguer es revisi a l’alça durant els pròxims mesos.

En cas que aquests ciutadans no es recuperin econòmicament en acabar la crisi, l’Estat es faria càrrec del deute.

En el cas de grans propietaris d’immobles o fons d’inversió haurien de triar entre rebaixar el deute en un 50% o reestructurar el pagament en 3 anys.

Iglesias creu que, entre les persones que es podran beneficiar d’aquestes mesures, hi ha aturats, afectas per ERTO’s i reduccions de jornada i autònoms.

Pel que fa als subministraments de serveis bàsics, avui també s’ha acordat que, mentre duri l’estat d’alarma, les empreses de llum, aigua i gas no podran suspendre aquests servei en cap immoble que sigui domicili habitual.

 

 

31/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris