X

Nou paquet de mesures per ajudar els llogaters, autònoms i pimes

Hi haurà subsidis per als treballadors temporals i les dones de la llar

31/03/2020

Nou paquet de mesures per ajudar els llogaters, autònoms i pimes

El Govern central ha aprovat un nou paquet de mesures per pal·liar els efectes econòmics i socials d’aquesta crisi sanitària. S’aprova la suspensió dels desnonaments per sis mesos i la pròrroga dels contractes de lloguer que estiguin a punt de vèncer. A més, tota aquella població en situació de vulnerabilitat podrà sol·licitar un microcrèdit estatal, a intères zero, que es podrà retornar en un termini d’entre 6 i 10 anys. Pel que fa a subministraments bàsics, com la llum, l’aigua i el gas, queda prohibit tallar-los a tota la població.

També s’han aprovat mesures per ajudar els autònoms. La primera, una moratòria per al pagament de les hipoteques de locals i oficines. La segona, una ampliació del pagament de cotització durant sis mesos i sense interessos. Els amplien també el termini del pagament dels deutes a la seguretat social fins al 30 de juny. I els donen més temps per poder fer front al pagament de les quotes dels dies treballats al març.

A més, s’estableix un subsidi per a tots els treballadors temporals que no hagin cotitzat el mínim i, per tant, no puguin accedir a la prestació d’atur.

Pel que fa als plans de pensió, tothom que, a conseqüència d’aquesta crisi, estigui en situació d’atur per un ERTO o de cessament del seu negoci, podrà recuperar els seus estalvis.

 

 

31/03/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris