X

SIMEBAL denuncia les condicions precàries dels professionals per combatre el coronavirus

Alguns sanitaris han recorregut a bosses de fems per a fer-se vestits de protecció contra el COVID-19

01/04/2020

SIMEBAL denuncia les condicions precàries dels professionals per combatre el coronavirus

El Sindicat de Metges de les Illes Balears (SIMEBAL) ha enviat un escrit a la directora de Salut Pública del Govern, Maria Antònia Font, per a expressar el seu malestar per unes declaracions que ha fet Font sobre el material del qué disposen els professionals. La directora afimava no tenir constància de la manca de material que denuncien els sanitaris.

En aquest escrit, SIMEBAL critica que alguns professionals han recorregut a bosses de fems per a fer-se vestits de protecció contra el Covid-19. Se senten menyspreats amb les paraules de Font, però, d’altra banda, consideren una bona notícia l’arribada de material de protecció en les darreres hores.

També el col·legi d’infermeria reclama un repartiment equitatiu del nou material i alerten que els centres sanitaris en són ara els més necessitats i el sindicat d’infermers ha demanat la unificació de criteris perquè tots els professionals sanitaris siguin sotmesos a les proves de coronavirus.

La Conselleria de Salut afirma que aquest és un sector amb més risc de contagi, ja que es troba en primera línia. Però, així i tot, les illes tenen un percentatge per sota de la mitjana nacional. Expliquen, també, que hi havia material sanitari de protecció, que el Govern n’ha adquirit més per tenir durant més setmanes i que continuaran fent feina en aquesta línia. Salut demana paciència als professionals i els agraeix l’esforç que fan.

01/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris