X

Les altes espanyoles per coronavirus superen les d’Itàlia

Castella La Manxa presenta la segona major taxa de mortalitat de l'estat per darrere de Madrid

01/04/2020

Les altes espanyoles per coronavirus superen les d’Itàlia

El GEAS de Balears ha donat sis equips d'oxigenoteràpia per ajudar a la recuperació dels malalts per coronavirus a un hotel de Palma

El 22% dels positius per coronavirus diagnosticats a Espanya ja han estat donat d’alta tres setmanes després de l’inici del creixement expansiu del número d’infectats. Amb 3.341 noves altes comptabilitzades aquest dimecres, la xifra total es situa en les 22.600, per damunt de les 15.729 reportades ahir a Itàlia. Així les coses, en la roda de premsa del comitè de crisi pel coronavirus a La Moncloa, la coportaveu del Centre Espanyol d’Alertes Sanitàries, Maria José Sierra, ha explicat que això es deu a què a la península italiana hi ha més casos greus de la malaltia COVID-19 i que el número d’hospitalitzats és major.

Castella La Manxa, segona en mortalitat

Castella La Manxa té la segona major taxa de mortalitat per coronavirus d’Espanya. És del 10%, només superada pel 12% de Madrid. La meitat dels casos diagnosticats a la comunitat manxega estaven aquest dimarts hospitalitzats. No debades, una quarta part de totes les seves residències per a majors presenten casos positius. Elevada també és la incidència acumulada del coronavirus a La Rioja, comunitat petita que supera en més de 800 els casos diagnosticats a les Balears.

Detinguda per robar material sanitari a l’hospital on treballa

La Policia Nacional va detenir ahir 62 persones en el marc de l’estat d’alarma sanitària i va aixecar prop de quatre mil propostes de sanció. Un dels detinguts és una treballadora de la neteja d’un centre sanitari de Santa Cruz de Tenerife que havia sostret material de protecció al seu lloc de feina per revendre-lo a diferents punts de la ciutat. En la mateixa roda de premsa en què s’ha donat compte d’aquesta situació, el cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, el general Jose Manuel Santiago, ha destacat l’aportació de sis equips d’oxigenoteràpia a càrrec del seu Grup d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) a un hotel mallorquí que no especificat i que està destinat a acollir malalts convalescents de la COVID-19.

 

01/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris