X

Mor una de les 12 persones infectades pel coronavirus al geriàtric des Mercadal

Salut farà aquest dijous el test als treballadors del centre, una setmana després de declarar-se el focus

01/04/2020

Mor una de les 12 persones infectades pel coronavirus al geriàtric des Mercadal

Es tracta d’una dona de 85 anys, que patia patologies prèvies, i que ha mort de matinada. És una de les 12 persones, de les 22 que hi resideixen, que van donar positiu. Totes elles (les que van donar positiu i les que no) es troben aïllades a les seves habitacions. Dir també que, davant la inquietud que ha provocat la situació entre personal i familiars, la Unitat de Vigilància Activa de la zona Centre de Menorca demà farà les proves als 20 treballadors de la residència. Unes proves que es faran quan es complirà la setmana necessària des de la detecció del bot perquè els resultats de les proves a les persones asimptomàtiques puguin ser plenament fiables.

D’aquesta manera, Menorca suma aquest dimecres 66 positius en coronavirus, quatre més que ahir. En total hi ha 34 persones en seguiment domiciliari (d’aquests 14 professionals sanitaris) i 18 ingressades a l’hospital (nou a l’UCI i nou a planta). A més, ja són 12 les altres acumulades i tres les morts.

Dir també que el Mateu Orfila ha rebut aquest dimarts del Govern un carregament de material sanitari amb 24.000 mascaretes quirúrgiques. 9.000 de FFP2, 2.500 monos de protecció i 700 ulleres. A més el Consell ha decidit tancar el taller que havia instal·lat al Poliesportiu de Maó (amb la col·laboració de quatre empreses del calçat i una trentena de voluntaris). Ho ha fet per atendre l’increment del confinament decretat pel Govern de l’Estat, després que durant la setmana passada s’hi fabriquessin 2.000 mascaretes, 1.500 pantalles i un centenar de devantals

01/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris