X

Javier Arranz: “És previsible un repunt dels infectats perquè ara es fan més tests”

Les Illes Balears han batut el rècord de víctimes mortals del coronavirus en un sol dia, aquest dimecres: nou persones mortes

02/04/2020

Javier Arranz: “És previsible un repunt dels infectats perquè ara es fan més tests”

/EFE.


Tota la informació sobre el coronavirus

Les Illes Balears han batut el rècord de víctimes mortals del coronavirus en un sol dia, aquest dimecres: nou persones mortes. És el nombre de defuncions més alt des que va començar la crisi sanitària. Ara bé, també també hi ha 59 altes. Javier Arranz, portaveu del comitè autònomic de gestió de malalties infeccioses, ha assegurat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que “és previsible un repunt dels infectats perquè, precisament, s’estan fent més tests”.

Fa 17 dies des que va començar el confinament i, en nombres rodons, les Illes acumulen 1.131 contagis per coronavirus. Són 62 positius més que dimarts però, el que més preocupa, són els que han perdut la vida per mor del Covid-19: en només 24 hores, han mort 8 persones, i per tant, la xifra total oficial és de 51 víctimes mortals. La part esperançadora és que les Illes són la sisena comunitat amb el percentatge de persones que han superat la malaltia més alt de tot l’Estat.

A les Balears no  hi ha saturació dels serveis sanitaris ni de les urgències, ha explicat el portaveu Javier Arranz. Ahir, en roda de premsa, va posar com a exemple la situació de les urgències: al conjunt dels hospitals de les Balears, només s’hi han dirigit 58 pacients. D’aquests, tan sols 18 han hagut de ser ingressats. Des que s’inicià aquesta crisi sanitària, 170 persones n’han superat la malaltia.

A banda de les urgències, també preocupa la situació de les residències. En les darreres hores, quatre residents han resultat positius en coronavirus. Són de les residències Elena, Son Ametler, Oasis i Domusvi Palma, on ja s’havien detectat altres casos. En total són 105 contagiats de COVID-19 a les residències de gent gran, 91 usuaris (dels quals 6 han mort) i 14 treballadors.

Les clíniques privades acullen pacients procedents de residències de gent gran que han donat positiu en coronavirus. L’Hospital Juaneda Miramar, per exemple, ha habilitat 17 llits. Ua dotzena d’aquests ja estàn ocupats. La majoria de pacients són asimptomàtics o tenen simptomes lleus, però per precaució i per tal que no puguin contagiar altres usuaris dels centres seràn aïllats i atesos a la Miramar.

A les residències i centres per a persones amb discapacitat s’han notificat 3 positius més a la Residència Via 10 d’Amadip Esment. En total sumen 38 usuaris i 1 treballador contagiats. Tres usuaris no superaren la malaltia. Els contagiats suposen un 6,8 per cent del total. A Balears hi ha 21 centres que donen servei a 552 usuaris.

02/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris