X

El consum d’aigua es redueix durant el confinament

En les primeres setmanes d'Estat d'Alarma el consum s'ha reduït prop d'un 15% a Palma

04/04/2020

El consum d’aigua es redueix durant el confinament

Aquestes primeres setmanes de confinament s’han caracteritzat per l’augment de la demanda de productes higiènics i d’aliments. Però, curiosament, el consum d’aigua s’ha reduït. EMAYA apunta al tancament del sector de l’hostaleria com un dels motius que expliquen aquesta disminució. Els experts consideren que la pandèmia posa de manifest la importància de la gestió pública de l’aigua.

L’aigua ha esdevingut un dels elements clau en la lluita contra el Coronavirus. És un líquid essencial per a la vida i per mantenir les condicions d’higiene personal i de salubritat. De fet, una de les millors mesures de protecció contra Coronavirus és rentar-se les mans amb aigua i sabó. També és indispensable per netejar o per desinfectar-hi superfícies.

Curiosament, però, el consum d’aigua s’ha reduït un 15% des que es va decretar l’Estat d’Alarma. El tancament del sector de l’hosteleria i la meteorologia són alguns dels motius d’aquesta disminució. El confinament també ha anat acompanyat de canvis en els hàbits de consum.

Per als experts, la pandèmia posa de relleu la necessitat de la gestió pública de l’aigua i recorden que el Coronavirus no es contagia per l’aigua i que la de l’aixeta és sana, segura i que no genera residus. Malgrat tot, durant el confinament s’han disparat les vendes d’aigua embotellada.

04/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris