X

El Govern central impulsarà tests massius de manera imminent a hospitals i residències

Sanitat demana a les Comunitats Autònomes un llistat d'infraestructures per acollir-hi pacients asimptomàtics amb coronavirus

05/04/2020

El Govern central impulsarà tests massius de manera imminent a hospitals i residències

El ministe de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el Govern central impulsarà tests massius de manera imminent, especialment entre els hospitals i residències. A més, l’Executiu espanyol ha demanat a les Autonomies que facilitin una llista d’instal.lacions on es podrien allotjar aquells pacients assimptomatics que es vulguin aïllar voluntariament.

A més, Illa anuncia que el Govern ha demanat a les Comunitats Autònomes un llistat d’infraestructures públiques i privades per acollir-hi pacients asimptomàtics contagiats per coronavirus i que desitgin ser aïllats fins que deixin de tenir la malaltia a dedins. La llista s’haurà de lliurar abans de divendres que ve.

El titular de Sanitat ha fet aquests anuncis a una compareixença conjunta amb els altres tres ministres que són part del Comitè de Direcció de la lluita contra el COVID-19: Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska i José Luis Ábalos.

Illa també ha garantit que si es fa obligatori l’ús de mascaretes, n’hi haurà a bastament per a tota la població, tot i els problemes que ara mateix tenen totes les farmàcies per disposar-ne.

05/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris