X

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Els empresaris pensen que la fi del confinament no significarà la recuperació, perquè els serveis que ofereixen no són bàsics

06/04/2020

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Negocis com acadèmies, gimnasos o estudis de ioga no ingressen cap dobler durant aquestes setmanes a causa del coronavirus i han de continuar fent front a les despeses periòdiques. Segons les administracions, aquests negocis, que depenen de les quotes mensuals dels seus abonats, s’han d’aturar de cobrar les mensualitats per un servei que ara no poden oferir. Però si els clients tenen períodes pagats que, per exemple, són de mig any o un any, aquestes empreses estan obligades a retornar-los la quantitat proporcional d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma. En qualsevol cas, però, és el client qui ho ha de sol·licitar.

A l’altra cara de la moneda es troben els empresaris. ERTOs als empleats i ajornaments del pagament dels lloguers dels locals són algunes de les fórmules amb les quals s’han hagut d’enginyar. Tanmateix, però, asseguren que el pitjor serà un cop acabat el confinament. Empresaris d’aquests negocis, que no són considerats bàsics, pensen que passarà molt de temps fins que els usuaris decidesquin renovar els seus abonaments.

 

06/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris