X

Un 98% menys de passatgers en l’inici de la Setmana Santa

L'aeroport de Palma no ha operat cap vol internacional en els darrers tres dies

08/04/2020

Un 98%25 menys de passatgers en l’inici de la Setmana Santa

L’estat d’alarma establert pel coronavirus ha provocat una reducció dràstica del trànsit aeri a les Illes. Aeroports que estaven plens a vessar ara fa un any, a punt de començar les vacances de Setmana Santa, avui presenten un aspecte ben diferent.

L’aeroport de Palma opera avui, Dimecres Sant, 10 vols amb capacitat per a uns 1.500 passatgers. La reducció respecte a Dimecres Sant de 2019 (17 d’abril) és del 98,3%. A més, cap dels 10 vols comercials que aterraran o s’enlairaran avui és internacional. De fet, des de dilluns dia 6, tots els vols comercials de Son Sant Joan són nacionals, un fet inèdit a l’aeroport palmesà.

La imatge de Sont Sant Joan de fa just un any, amb una mitjana de 100.000 passatgers al dia, contrasta amb la d’avui, amb terminals buides, zones senceres tancades i aparcaments deserts.

La disminució radical del nombre de vols es reflecteix en les darreres dades d’Eurocontrol, que comparen els moviments del passat dilluns amb els del 8 d’abril de 2019.
La davallada del trànsit a tot Espanya per la crisi del coronavirus va començar a notar-se el 9 de març i es va accentuar el 15 de març, l’endemà de la declaració de l’estat d’alarma. Dia 23 de març la reducció ja era el 69%. Ahir arribava al 93,6% comparat amb l’any passat. Però a les Balears és superior: segons el Goven arriba al 99%.

El Centre de Control de Palma, que gestiona tot el trànsit aeri de les Balears, acumula una reducció del 94,7%, per davant del de Madrid i només superat per Barcelona. Segons el Govern central, les mesures per controlar el coronavirus han provocat que el trànsit interilles hagi passat de 2.500 passatgers diaris l’any 2019 a 53 aquest dimarts. Aquestes xifres estan contribuïnt a que “les Balears tenguin una xifra de contagiats menor que la mitjana”, segons ha declarat María José Rallo, secretària d’Estat de Transports.

La capacitat aèria en vols internacionals amb destinació a Espanya per als pròxims 3 mesos ha caigut 33%, segons Turespaña. Però la dada del mes d’abril arriba fins una reducció del 90%. Tots els grans mercats disminueixen i els que més ho fan són els països escandinaus.

 

08/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris