X

Una Setmana Santa com mai s’havia vist a les zones turístiques

Amb les platges buides i els hotels tancats, la incertesa sobre la temporada és total

09/04/2020

Una Setmana Santa com mai s’havia vist a les zones turístiques

Silenci absolut a les zones turístiques. Hotels que fa exactament un any començaven la Setmana Santa amb ocupacions mitjanes del 80% avui estan tancats. Platges totalment buides i cap visitant ni treballador a les zones turístiques. Una Setmana Santa com no havíem vist mai abans a les Illes Balears.

A la zona turística de Cala Millor, l’únic moviment és el dels residents que surten a comprar queviures o passejar les mascotes. En aquest nucli costaner, un 80% de la població viu directament o indirectament del turisme. La incertesa sobre el que pugui passar durant els pròxims mesos és molt gran. El Consorci de Turisme dona l’inici de la temporada per perduda i ara treballa en la programació d’esdeveniments esportius i culturals a partir del mes de setembre per intentar allargar l’activitat.

A la zona d’Alcúdia, fa un any les platges estaven en plena ebullició. Començava la temporada turística, la major part dels hotels estaven oberts i l’ocupació era d’entre un 85% i un 90%. Avui, amb tot tancat, el president de l’Associació Hotelera d’Alcúdia-Can Picafort, Jaume Horrach, explica que “el sentiment és de total impotència i de total incertesa, perquè ningú s’atreveix a fer pronòstics de quan pot començar la temporada”.

També les platges de Formentera estan totalment buides. Un cop difícil per a l’economia de l’illa, com també passa a Menorca. Les zones turístiques de tot Balears patiran unes pèrdues econòmiques, per ara, impossibles de calcular.

Pel que fa als creuers, tardaran a tornar als ports de les Balears. El Govern ha ampliat la prohibició d’entrada d’aquests vaixells fins que acabi l’estat d’alarma. La companyia italiana Costa Creuers ha anunciat que no operarà, com a mínim, fins al 30 de maig.

09/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris