X

La Conselleria d’Alimentació destaca la baixada del preu de xot

Baixa prop d'un 9% el preu de la carn de xot respecte a la Pasqua de l'any passat i un 15% de venda en origen des del principi de la crisi sanitària

09/04/2020

La Conselleria d’Alimentació destaca la baixada del preu de xot

L’observatori de preus de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha confirmat la reactivació del mercat del xot i l’impacte positiu de les mesures de suport posades en marxa per aquesta Conselleria.

De fet, els preus del xot per al consumidor han baixat prop d’un 9% respecte la Pasqua de 2019 i un 15% de venda en origen respecte al principi de la crisi.

Les ajudes que ha posat en marxa la Conselleria per als productors de xot, porcella i cabrit han tingut efectes “indubtables” sobre la cadena de valor i sobre el preu de venda al públic d’aquestes carns, ha destacat la pròpia Agricultura en un comunicat.

De fet, s’ha evitat un augment del preu del xot que tradicionalment puja de preu durant aquests dies, quan hi ha molta demanda.

Mentrestant, l’impacte sobre la porcella i el cabrit no s’observa encara de manera tan clara.

En aquests tres primers dies de la setmana, en els escorxadors, s’han sacrificat 6.600 xots: 4.000 en l’escorxador de Palma, 1.500 en el de Felanitx i 1.100 en el d’Inca.

La venda al consumidor ha estat massiva i l’observació dels punts de venda ha posat en evidència com, en alguns moments puntuals, no hi havia producte en els comerços.

Això ha estat possible gràcies a les diverses campanyes de promoció, tant institucionals com de les organitzacions, que han tingut un “efecte clar” sobre el consumidor, ha subratllat la Conselleria.

09/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris