X

Una quarta part de les defuncions amb Covid-19 a les Illes eren usuaris de residències

Els grups d'edat amb major número de contagis són persones entre els 40 i els 59 anys

10/04/2020

Una quarta part de les defuncions amb Covid-19 a les Illes eren usuaris de residències

Les residències per a gent major són un punt d’especial atenció en la lluita contra el coronavirus, ja que el 25% dels morts amb Covid-19, un total de 22, eren usuaris d’aquests centres. A més, segons les darreres dades, a data 19 d’abril, 287 nous contagis són de persones que resideixen o fan feina en aquestes instal·lacions a les Illes.

Per controlar l’expansió del virus, cada vegada que se’n detecta un cas a una residència, es fa la prova a tots aquells que hi conviuen. Fins i tot, com afirma el portaveu del Comitè de coronavirus de les Illes, Javier Arranz, “abans que tinguin una situació de gravetat”.

Segons dades de la conselleria de Salut, els grups d’edat que han registrat un major nombre de contagis des de l’inici de la pandèmia a les Illes són persones entre els 40 i els 59 anys, mentre que, pel que fa a les defuncions, aquests se situen entre els 70 i els 89 anys i són majoritàriament homes.

Arranz -que considera que “no es pot estar definitivament segur que no hi ha cap transmissió comunitària” fins que no es registren “28 dies sense cap nou contagi”- recomana que se segueixi estrictament amb el confinament i amb el manteniment de les normes de distància social. Tot i que, reconeix, l’aixecament del confinament no dependrà només de motius sanitaris, sinó també d’econòmics i socials.

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris