X

El Govern negociarà un pla de desconfinament amb els agents socials

La PIMEM no veu viable reprendre la indústria i la construcció per la manca d'equips de protecció individual

10/04/2020

El Govern negociarà un pla de desconfinament amb els agents socials

El Govern ha comunicat als agents socials que a partir de la tercera setmana d’abril tractarà amb ells un Pla de Desconfinament dels diferents sectors econòmics, segons han explicat sindicats i patronals. En una reunió per video-conferència, la presidenta Francina Armengol els ha explicat que el desconfinament es farà sempre en coordinació amb les instruccions del Govern central. També ha fet una crida a extremar les mesures de protecció dels treballadors en els sectors que reprenguin l’activitat a partir de demà divendres.

La patronal PIMEM és partidària de no arrencar l’activitat de la indústria i la construcció fins que no acabi l’estat d’alarma. Diu que malgrat que poden fer-ho, les empreses no disposen de prou equips de protecció contra el coronavirus, un problema en el qual també ha incidit el sindicat UGT. Jordi Mora, president de la PIMEM, diu que no és que “no vulguin” sinó que “no tenen forma d’adquirir els equips”, mentre que el secretari general de l’UGT, Alejandro Texías, considera que hi pot haver un “repunt” que obligaria a “un nou confinament”. Pel que fa a la CAEB, aquesta patronal creu que quan es garanteixi la protecció s’ha de reactivar al més aviat possible l’economia per evitar una crisi encara major.

En una altra reunió, la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) ha demanat al Govern que aconsegueixi Equips de Protecció Individual (EPI) per al personal dels ajuntaments i per a les policies locals. La FELIB també vol una coordinació total entre les diferents administracions a fi d’agilitzar les ajudes a empreses i particulars.

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris