X

La Policia alerta de noves estafes per internet que aprofiten el confinament

Una de les estafes més comunes és la pesca de credencials, una tècnica que consisteix a fer-se passar per una entitat, com un banc, per robar-nos les dades

10/04/2020

La Policia alerta de noves estafes per internet que aprofiten el confinament

Els ciberdelinqüents aprofiten el confinament i el consegüent augment de tràfic d’internet per caçar un major nombre d’usuaris i tractar d’enganar-los. N’hi ha de tota classe, però les autoritats alerten de noves estafes per internet relacionades amb la Covid-19, sobretot dirigides al personal sanitari.

El confinament fa que augmenti el temps que passam navegant per internet o comprant en línia. Ja sigui a través de l’ordinador, el mòbil o la tauleta. N’hi ha, però, qui aprofiten aquesta situació per tractar d’enganar-nos.

Una de les estafes més comunes és la pesca de credencials, una tècnica que consisteix a fer-se passar per una entitat, com un banc, per robar-nos les dades o infectar-nos el dispositiu. Normalment, solen enviar un correu electrònic i demanen a l’usuari que entri a un determinat enllaç.

Les entitats financeres recorden que mai demanaran les claus d’accés per internet o telèfon. Amb l’arribada del coronavirus han aparegut de noves estafes dirigides als professionals sanitaris. Les autoritats ja han advertit als hospitals perquè protegeixin els seus servidors.

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris