X

El Govern posa el focus en les residències per a la gent gran

Prop de la meitat dels malalts actius per Covid-19 a les illes són usuaris de residències de gent gran o personal que hi fa feina

10/04/2020

El Govern posa el focus en les residències per a la gent gran

Residència Elena (Palma)

Prop de la meitat dels malalts actius per COVID-19 a les illes són usuaris de residències de gent gran o personal que hi fa feina. Per això, i davant la davallada de casos a les UCIs, aquests centres són el principal focus d’atenció del Govern.

Amb prop d’un 4,5% cent dels usuaris afectats, s’estudien diferents opcions per controlar la situació. Una d’elles implica medicalitzar les residències.

Ara per ara, a les residències per a la gent gran hi ha un total de 332 persones afectades. Pel que fa als positius actius, n’hi ha 210 que són usuaris i 87 són treballadors. En les darreres 24 hores han mort 4 usuaris, i ja en són 26.

Les més perjudicades són la residència Oasis i la residència Domusvi de Palma, que sumen 177 persones afectades. La resta tenen menys d’una desena de casos. Les forces i cossos de seguretat de l’Estat estan en contacte diari amb les residències per a la gent gran.

També hi realitzen tasques d’auxili sanitari, per frenar l’avanç de la pandèmia.


Prop del 50% dels casos actius de Covid-19 provenen de residències de majors
Una quarta part de les defuncions amb Covid-19 a les Illes eren usuaris de residències
Tota la informació sobre el coronavirus

10/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris