X

Menorca implanta un nou protocol d’acompanyament al dol durant el confinament

El personal dels geriàtrics ha de procurar una comunicació constant entre malalts i familiars

11/04/2020

Menorca implanta un nou protocol d’acompanyament al dol durant el confinament

El Consell de Menorca ha hagut de canviar les pautes d’acompanyament de dol a familiars de residents a geriàtrics per les circumstàncies de confinament. Veure morir un familiar tot sol i no poder-lo acomiadar angoixa molt i, per disminuir aquest sentiment, els professionals fan algunes recomanacions.

La comunicació fluida entre familiars i malalts ara és prioritària i així ho ha comunicat el departament de Benestar a tot el personal de les residències. Amb aquesta mesura es pretén minimitzar el fet de no poder acompanyar el resident contagiat en el moment de la seva mort.

Els experts en dol creuen que el fet de no poder acomiadar-se d’una persona estimada pot allargar el procés de dol. I el fet de no tenir el contacte físic amb familiars i amics també dificulta el consol. L’associació d’acompanyament al dol de Menorca recomana fer un comiat íntim i personal a la persona que ens ha deixat.

Un comiat que s’haurà de concloure amb el ritual tradicional de la família afectada quan passi la situació de confinament.

11/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris