X

Els sords de Menorca demanen millorar les comunicacions institucionals durant la pandèmia

El llenguatge de signes s'ha anat incorporant de manera gradual i la qualitat tècnica és deficient

12/04/2020

Els sords de Menorca demanen millorar les comunicacions institucionals durant la pandèmia

Les administracions públiques han hagut de millorar, amb urgència aquests dies, la comunicació amb el col·lectiu de sords, perquè les directrius sobre l’estat d’alarma arribessin a tota la societat sense diferències. El llenguatge de signes s’ha incorporat a les diferents institucions de manera gradual, gràcies a les reclamacions dels discapacitats auditius però, tot i això, encara hi ha deficiències tècniques.

La majoria de les compareixences institucionals van acompanyades aquests dies amb llenguatge de signes que fa que una persona sorda, sobretot si viu tota sola, conegui en temps real les instruccions per evitar la propagació del coronavirus. El Consell de Menorca ha estat la darrera institució a incorporar aquest servei.

Les noves tecnologies permeten fer la pantalla de l’intèrpret més grossa, per facilitar-ne la visualització. I gràcies a les associacions de sords, aquest col·lectiu també pot accedir als telèfons d’emergències.

Les associacions demanen que no hagin de reivindicar el compliment de la llei de llenguatge de signes de l’any 2007 cada vegada que hi hagi una situació crítica com aquesta pandèmia o una emergència meteorològica i que, tècnicament, ja estigui tot preparat per poder rebre la informació amb qualitat i de manera instantània.

12/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris