X

La fauna i la flora de Menorca agraeixen l’absència dels humans aquesta primavera

Els nivells de partícules contaminants són excel·lents al mesurador del port de Maó

12/04/2020

La fauna i la flora de Menorca agraeixen l’absència dels humans aquesta primavera

A Menorca, Reserva de la Biosfera, la natura també està més esplendorosa que mai. S’hi veuen multitud d’ocells on abans passejàvem els humans, tortugues pel bell mig de la carretera i, sobretot, molt poca contaminació ambiental i acústica.

El dia de Pasqua, la platja de Punta Prima, un dels arenals més blancs de la costa de Sant Lluís, lluia verge quan per Setmana Santa ja estaria plena de gandules. Les ones flueixen com si cap nedador ni cap barca les hagués de tornar a rompre mai més. La velella que s’acumula a la vorera ens recorda que ens trobam al mes d’abril. Un descans que la natura també necessitava.

De manera involuntària, els menorquins han passat un mes de març sense anar a cercar espàrrecs, sense agafar caragols després de la pluja i uns dies de festa de Pasqua sense trepitjar el Camí de Cavalls, però, sobretot, han deixat de fer renou amb els seus cotxes.

L’aire és molt més net a l’illa de Menorca el darrer mes. El mesurador instal·lat al port de Maó per l’Autoritat Portuària diu que avui els nivells de CO2, de diòxid de sofre i de partícules contaminants és excel·lent.

12/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris