X

La construcció torna a l’activitat amb mesures d’higiene i molta incertesa

"Tenim guants, mascaretes i fins i tot un gel dermoprotector invisible", explica l'encarregat d'un grup d'operaris que es preparen per pintar la façana d'un establiment de venda de cotxes.

14/04/2020

La construcció torna a l’activitat amb mesures d’higiene i molta incertesa

Operaris tornant a la feina aquest dimarts al carrer Manuel Azaña de Palma. J. Suñer/Notícies IB3

El renou de ferro de bastides que es munten i desmunten ha tornat al dia a dia: carrer Manuel Azaña de Palma, el pintor Nicolás Cubero i els seus tres empleats en munten una per pintar la façana d’un establiment de venda de cotxes de segona mà. “Tenim guants, mascaretes, fins i tot un gel dermoprotector invisible que empram normalment per evitar que se’ns enganxi la pintura a les mans”, diu l’empresari i treballador que té clar que la tornada a l’activitat d’aquest dimarts era necessària per evitar que el seu negoci se’n vagi a norris. De moment, ha salvat l’aturada amb la disposició pactada de nou dies de vacacions per part del seu personal: “en la mesura que pugui els mantindré, però si això dura molt, no podré fer-ho”.

A la plaça de les Columnes, a un dels edificis històrics del barri, la Pensión Baleares, el renou del taladre demostra també com s’ha représ l’obra per convertir-lo en un hotel. José Rueda, l’encarregat, diu que la vintena de treballadors s’han reactivat amb un horari retallat i amb les mesures d’higiene (ús personal d’eines inclòs), en marxa. Apunta que no pateixen per mantenir la distància de seguretat perquè l’espai és “prou gran” i les àrees on s’ha de fer feina “no coincideixen”. “De moment hem començat així, ja veurem com va… amb la incertesa”, diu Rueda abans de tornar a l’obra.

No gaire enfora de la plaça de les Columnes, al carrer Nicolau de Pacs, un dels bars que fa un mes que va tancar per l’estat d’alarma ha aprofitat per fer reparacions a la façana. Aitor Ramírez és un dels operaris que hi ha représ la feina que havia quedat endarrerida. Ramírez explica que els responsables de l’empresa li han dit que s’han de netejar les mans amb “un producte especial”. Afegeix també que fer la tasca amb les mesures establertes “és més difícil” perquè, diu, és complicat mantenir la distància de seguretat.

 

14/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris