X

Els preus baixen un 0,3% a Balears durant el mes de març

A l'alimentació, els preus s'han encarit un 2,5% si els comparam amb el març de l'any passat

16/04/2020

Els preus baixen un 0,3%25 a Balears durant el mes de març

Els preus han baixat, aquest mes de març a les Illes, 9 dècimes. Pel que fa a la taxa anual, se situa en el 0,1%. És la xifra que ha donat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística, que situa les Balears com la quarta comunitat amb una baixada més pronunciada.  Ara bé, hi ha sectors que experimenten pujades. A l’alimentació, els preus s’han encarit un 2,5% si els comparam amb el març de l’any passat.

El sector alimentari i, curiosament d’altres que ara romanen tancats com la restauració, la roba i el calçat, protagonitzen la major variació interanual de l’IPC. Tot i aquests increments, al conjunt de les Illes, els preus han baixat un 0,3% en comparació amb el mes anterior, situant la taxa interanual al 0,1%. Aquestes xifres s’expliquen per les importants baixades de preus que han patit sectors com l’habitatge, l’aigua, el llum i el gas; o el del transport, especialment protagonitzat per un abaratiment dels carburants.

En el conjunt d’Espanya, l’IPC ha baixat al mes de març un 0,4% respecte del febrer i ha retallat 7 dècimes la seva taxa interanual, fixant-la al 0,0%. El seu nivell més baix des del mes d’agost del 2016.

16/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris