X

Armengol torna a demanar allargar les ajudes al sector serveis més enllà de l’estat d’alarma

També proposa transformar els ERTOS de força major en ERTOS de força productiva per ajudar les empreses de les Illes Balears i protegir els seus treballadors.

15/04/2020

Armengol torna a demanar allargar les ajudes al sector serveis més enllà de l’estat d’alarma

Mantenir els llocs de feina dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària: l’hoteleria, el comerç, la restauració i els transports. És l’objectiu principal del Govern, la patronal i els sindicats qui reclamen a l’executiu central perllongar a les Balears els expedients de regulació temporal d’ocupació, en mínim 6 mesos.

Dins aquest acord, també s’ha consensuat poder transformar els ERTOs per força major en ERTOs per força productiva mantenint els mateixos avantatges. Si no ho fa l’Estat, el Govern es compromet a finançar crèdits als empresaris per poder pagar les cotitzacions a la Seguretat Social. La CAEB adverteix que aquesta ha de ser només una eina i el que cal, sobretot, és reactivar l’economia.

Els sindicats i la patronal també estan d’acord a ajornar un any les pujades salarials previstes als convenis d’hoteleria, el comerç i els transports. Tot i que UGT assegura que serà un “esforç molt gran per a les empreses i els treballadors.”

La presidenta Francina Armengol afirma que ja tenen un esborrany de desconfinament per presentar a l’Estat. Entenen que a les Balears es poden fer alguns plantejaments diferents en tractar-se d’unes Illes.

15/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris