X

Educació acorda amb les comunitats que la repetició de curs escolar sigui “molt excepcional”

Les classes, telemàtiques o presencials, acabaran quan estava previst, el mes de juny

15/04/2020

Educació acorda amb les comunitats que la repetició de curs escolar sigui “molt excepcional”

Les escoles i instituts continuaran buits, fins que així ho recomanin els experts sanitaris. Tot i això, el curs acabarà quan estava previst: el mes de juny.

A més, pràcticament tots els alumnes passaran de curs, ja que la repetició serà en ‘casos molt excepcionals‘. És la proposta que ha fet aquest dimecres el Ministeri d’Educació a les comunitats autònomes, en una conferència sectorial telemàtica amb tots els consellers. El ministeri insisteix que els professors hi tendran la darrera paraula.

El tercer trimestre, diuen, ha de tenir un valor de diagnosi, de formació i de reforç. Els alumnes de segon de batxillerat es continuaran preparant per a les proves d’accés a la Universitat, per a les quals encara no hi ha un pla B si no es poden fer presencials. L’acord del Ministeri amb les comunitats també preveu mesures per als alumnes de Formació Professional. Les pràctiques passaran de 400 a 220 hores.

Una altra proposta és la de realitzar activitats lúdicoesportives i de reforç durant l’estiu per als alumnes amb major vulnerabilitat. La Conselleria d’Educació mostra el seu suport a les mesures que ha proposat l’executiu central per a l’avaluació final del curs. Aquest dimarts també s’han reunit amb el Ministeri d’Universitats. S’ha decicit que el curs acabarà en els terminis establerts i que hi haurà avaluació.

15/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris