X

Bethany Hamilton, la domadora d’ones

Amb 13 anys un tauró li va arrabassar el braç esquerre al 2003

17/04/2020

Bethany Hamilton, la domadora d’ones

Bethany Hamilton va néixer al Hawai, als Estats Units, al 1990. La seva infància la va passar entre ones i als 8 anys va participar i guanyar la seva primera competició. Quan va complir els deu anys ja era considerada una de les grans promeses del surf i cada vegada veia més a prop complir el seu somni, ser surfista profesional.

Però als 13 el seu gran somni es va esvaïr de cop. Un 31 d’octubre de 2003 Bethany va anar a la platja amb els amics per practicar surf, però aquell dia no va ser com els habituals. Mentre esperava una ona un tauró tigre la va atacar i li va mossegar, i arrabassar, tot el braç esquerre. Va perdre el 60 per cent de la sang del seu cos. La jove va arribar viva a l’hospital, on la varen operar.

Però Bethany Hamilton no es va enfonsar i va prometre que tornaria a agafar les ones com abans. Només 10 setmanes després de la seva operació va tornar a surfejar. Ho va fer a una taula adaptada, un poc més gruixada de l’habitual. I després d’aprendre a surfejar amb un braç, Bethany va tornar a competir i va poder complir el seu somni de ser surfista profesional.

Al 2005, als 15 anys, Bethany va aconseguir ser campiona nacional de surf als Estats Units. Ara Bethany ja te 30 anys, s’ha casat i ha estat mare de dos nins. No ha deixat de competir i ara mateix es troba entre les 50 millors surfistes del món.

17/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris