X

Quan l’escola i l’oficina arriben a casa

Distribuïdors i entitats del tercer sector garanteixen la distribució de material escolar i d'oficina en temps de coronavirus

18/04/2020

Quan l’escola i l’oficina arriben a casa

Ni la feina ni l’escola s’aturen pel coronavirus. Tot i que la seva facturació ha caigut, el sector de la distribució de material escolar i d’oficina manté actiu un servei essencial: fer-nos arribar a casa tot allò que ja no podem anar a cercar. Inclosos els somriures: a Palma, la Creu Roja ha repartit material escolar i juguetes a més d’un centenar de famílies en situació d’exclusió social.

En José és un dels repartidors d’aquesta distribuïdora de Palma. Són els encarregats de fer arribar l’oficina i l’escola a casa en temps de coronavirus. Cada matí reparteixen una vintena de comandes de material escolar i d’oficina arreu de Mallorca. La pandèmia ha canviat la seva rutina de feina: ara les tendes estan buides de gent i totes les comandes es fan per Internet o per telèfon.

La crisi del coronavirus els ha colpejat de ple: han passat de rebre cent comandes diàries a tenir-ne prop d’una vintena. La seva facturació ha caigut un 80%, però tot i això, cada dia obren la persiana per sobreviure i per fer-nos arribar a casa tot allò que ja no podem anar a cercar.

A la Creu Roja també fan arribar el somriure a casa. A través del projecte Èxit Escolar, més d’un centenar de famílies en risc d’exclusió social reben material escolar i juguetes a casa. En només tres setmanes han fet unes vuitanta entregues entre Palma i s’Arenal.

Els tècnics i voluntaris també fan un seguiment de la situació de les famílies i dels infants, els grans oblidats, diuen, d’aquesta crisi.

La seva feina continua robant somriures, present en la distància.

18/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris