X

Mascareta 19, una nova eina per ajudar a les víctimes de violència masclista

Es tracta d'una campanya que el Col·legi de Farmacèutics de les Balears i el Govern han posat en marxa fa uns dies

19/04/2020

Mascareta 19, una nova eina per ajudar a les víctimes de violència masclista

L’Institut Balear de la Dona i el Col·legi de Farmacèutics de Balears han posat en marxa una campanya perquè les víctimes de violència de gènere puguin demanar ajuda de forma discreta. Només han de demanar una “mascareta 19” i es posarà en marxa el protocol d’actuació.

“Mascareta 19 “és la paraula clau perquè una dona víctima de violència masclista pugui demanar ajuda a la farmàcia del seu barri de forma discreta i segura. Es tracta d’una campanya que el Col·legi de Farmacèutics de les Balears i el Govern han posat en marxa fa uns dies.

Li agafen les dades com si encarregués una comanda per si la persona ha de marxar ràpidament perquè se sent vigilada pel seu agressor. A les Balears hi ha 443 farmàcies i és un dels establiments als quals està permès anar durant l’estat d’alarma.

El confinament ha posat contra les cordes les dones que pateixen maltractaments. Només a les Illes, des del 6 de març al 5 d’abril s’han registrat 300 cridades al telèfon de 24 hores d’atenció a les víctimes, un 7 per cent més respecte del mateix període de l’any passat. També ha augmentat a la resta del país, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han realitzat més de 80 mil accions de protecció a víctimes de violència de gènere en els primers 31 dies de l’estat d’alarma.

A Manacor, la policia local també reparteix cartells de la campanya Mascareta-19 a les farmàcies del municipi. Una contrasenya que pot salvar vides.

19/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris