X

El confinament dels infants s’alleugerà a partir del 27 d’abril

La desescalada general, a partir del 9 de maig, serà diferent per territoris

19/04/2020

El confinament dels infants s’alleugerà a partir del 27 d’abril

Els infants podran sortir de casa a partir del 27 d’abril, però amb limitacions. És la principal novetat de la pròrroga del confinament fins dia 9 de maig que va anunciar ahir Pedro Sánchez. El president del Govern central preveu una desescalada diferent per territoris.

La fase de desescalada del confinament ja és a l’horitzó. Però Sánchez defensa que encara no és el moment d’iniciar-la: “Hem de fer més avenços abans de començar la segona fase, abans d’aixecar el confinament general”. Pedro Sánchez proposarà al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l’estat d’alarma de quinze dies més, és a dir, fins al 9 de maig.

La novetat d’aquesta nova pròrroga serà que, a partir de dia 27 d’abril, s’alleugerà el confinament pels infants. En principi, afectarà els que tenen manco de 12 anys, amb uns criteris que encara s’hauran de concretar: “definirem durant les pròximes setmanes quins seran els criteris i els requisits”.

El desconfinament començarà el mes de maig, i Sánchez obre la porta a fer una desescalada per territoris. Ho havien demanat diverses comunitats, com les Balears. El president adverteix que aquest procés de desescalada serà complicat. Abans s’haurà de controlar la transmissió i identificar totes les persones infectades. Sánchez assegura que aquest procés avança pel bon camí.

19/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris