X

Les Balears registren una taxa d’incidència de 15,55 casos per cada 10.000 habitants

Ferreries és l'únic poble de Menorca sense cap contagiat

20/04/2020

Les Balears registren una taxa d’incidència de 15,55 casos per cada 10.000 habitants

Fent una mitjana dels casos tots els municipis, les Balears registren una taxa d’incidència de 15,55 casos per cada 10.000 habitants. Si feim una anàlisi més detallada per cadascuna de les illes, veurem que a Mallorca dels 53 municipis, 10 d’ells estan per sobre de la mitjana.

Els municipis més afectats, veim que es concentren a l’àrea metropolitana de la capital, és a dir, Palma, Calvià i Marratxí, i després Banyalbufar, a la Serra de Tramuntana, i municipis des Pla de Mallorca, com Sant Joan, Montuïri, Ariany o Costitx. A la major part dels termes municipals de Mallorca s’han detectat casos de Covid-19, però amb una afectació per sota de la mitjana de les illes. Aquesta situació és predominant a la resta de l’illa.

Un tercer grup de municipis són els que encara no han registrat cap cas positiu. Són 8 municipis de Mallorca, la majoria a la Serra de Tramuntana, com Puigpunyent, Fornalutx, Estellencs, Deià o Escorca, i alguns des Pla, com Santa Eugènia, Petra o Lloret.

Tant a Eivissa com a Formentera, la incidència del coronavirus està per sota de la mitjana d’afectació a les Illes. Així i tot, l’impacte és menor a Formentera i al municipi de Sant Joan de Labritja, i el major es troba a Vila.

Per últim, a Menorca trobam una situació ben curiosa, i és que dos municipis veïnats presenten dues situacions oposades. Es Mercadal és el municipi amb major nombre d’afectats i duplica sobradament la mitjana balear. Només a 7 quilòmetres, el poble de Ferreries és l’únic de l’illa sense cap contagiat.

A Menorca, Ferreries amb gairebé 5.000 habitants és l’únic dels 8 municipis de l’illa que no ha registrat encara, a hores d’ara, cap cas de coronavirus. Per contra, a Maó, se’n compten 41 i a Ciutadella, amb pràcticament la mateixa població, devers una tercera part: 16. El poble de l’illa amb més casos per habitant és Es Mercadal amb 19, relacionats -recordem- amb els contagis produïts a la residència geriàtrica. Els segueixen Sant Lluís amb 9, Alaior i Es Castell amb 4 i Es Migjorn Gran amb un. La batlessa de Ferreries es felicita després de conèixer que és l’únic poble de Menorca sense malats per coronavirus.

20/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris