X

El Consell de Mallorca redissenya el seu pla estratègic de turisme

La presidenta, Catalina Cladera, ha demanat que s'alliberi el superàvit d'ajuntaments i consells

21/04/2020

El Consell de Mallorca redissenya el seu pla estratègic de turisme

El Consell de Mallorca prepara un Pla de Reactivació Turística de Mallorca post COVID-19 amb caràcter estratègic per al període 2020-2023. Segons ha anunciat aquest matí la presidenta Catalina Cladera després de reunir-se amb el Consell Assessor de la Fundació Mallorca Turisme, aquest partirà del Pla de Promoció Turística però tindrà un caràcter estratègic, ja que cobrirà els anys 2020-2023. El pla s’ha presentat posteriorment al Patronat de la FMT.

Cladera, que ha declarat que “no es pot donar per perduda la temporada turística”, ha apel·lat a la seguretat com a “la clau” per “poder reactivar el sector de seguida que es pugui”. D’altra banda, la presidenta insular ha aprofitat la seva intervenció telemàtica per sumar-se a la petició que el diumenge va fer la presidenta de Govern, Francina Armengol, al president del Govern central, Pedro Sánchez, perquè, un cop finalitzi l’estat d’alarma, es continuïn fent controls tant als ports com als aeroports de les Illes.

Així mateix, ha opinat que s’hauria d’apostar per “la creació de nous productes turístics, amb l’objectiu de diversificar més que mai l’oferta, així com per potenciar els canals de promoció i els de comercialització.”

 

Reclama que s’alliberi el superàvit dels ajuntaments i consells

Pel que fa a la necessitat de recursos econòmics per fer front a la COVID-19, la presidenta del Consell de Mallorca ha reclamat “un paper important i potent de la Unió Europea, que inverteixi recursos per poder recuperar l’economia com més aviat millor”.

Respecte a la reunió d’aquest dilluns entre Pedro Sánchez i la junta directiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en què es va manifestar la intenció d’alliberar el superàvit dels ajuntaments i consells insulars, bloquejat per la Llei d’Estabilitat Pressupostària, Cladera ha dit que “no té sentit que no es pugui accedir a ells per protegir als que més ho necessiten i recuperar l’economia”.

21/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris