X

Salut distribuirà 1.300.000 mascaretes quirúrgiques a les farmàcies per reforçar-ne l’abastiment

Les persones censades majors de 12 anys podran adquirir-ne, a partir d'avui mateix, un màxim de dues

22/04/2020

Salut distribuirà 1.300.000 mascaretes quirúrgiques a les farmàcies per reforçar-ne l’abastiment

El Servei de Salut ha iniciat la distribució d’1,3 milions de mascaretes quirúrgiques en les oficines de farmàcia de les Balears per reforçar el seu proveïment. Aquestes mascaretes tindran un preu màxim de 0,96 euros per unitat (IVA inclòs). El preu màxim fixat per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments del Ministeri de Sanitat. Aquest preu fixat el va anunciar ahir dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i entrarà en vigor quan es publiqui al BOE. Parlam d’una baixada de prop de 60 cèntims d’euro, ja que ara una mascareta quirúrgica es ven al públic entre 1 euro i 1,5 euros.

Segons ha assenyalat la Conselleria de Salut en un comunicat, les persones censades majors de 12 anys podran adquirir, a partir d’avui mateix, un màxim de dues mascaretes quirúrgiques. El control de la venda queda assignat a cada oficina de farmàcia.

Les màscares, procedents de l’estocatge del Servei de Salut, seran distribuïdes a través de la Cooperativa d’Apotecaris, Bamesa i Cofarme, i el repartiment es realitzarà en proporció a la població censada en els municipis de les zones farmacèutiques de les Balears.

Guerra de preus en el mercat de les mascaretes

Fins diumenge no entrarà en vigor aquesta mesura del preu màxim, que ha estat ben rebuda pels farmacèutics. El problema ara, diuen, seran les pèrdues que algunes farmàcies tindran per la diferència de preu per la qual havien adquirit aquestes mascaretes a altres intermediaris a un preu més elevat.

Des de la Cooperativa d’Apotecaris, la major distribuïdora de les Balears, creuen que amb aquest preu màxim no hi haurà problema d’abastiment de moment. Critiquen precisament que la guerra de preus que hi ha en el mercat de les mascaretes ha estat provocada sobretot per l’entrada d’intermediaris que s’estan aprofitant d’aquesta crisi sanitària.

22/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris