X

Els donants de sang han de demanar cita prèvia per evitar aglomeracions

El Banc de Sang de les Illes demana a les mares lactants que donin llet materna

22/04/2020

Els donants de sang han de demanar cita prèvia per evitar aglomeracions

Al Banc de Sang de les Balears han establert un nou mètode per anar-hi a fer donacions. Ara els donants han de demanar cita prèvia per acudir al centre i així evitar les acumulacions innecessàries de gent. Recorden que la COVID-19 no es transmet a través de la sang, però que el donant no pot acudir al centre amb símptomes catarrals.

Tot i la davallada de donacions per l’increment de l’activitat en els darrers dies, les reserves de sang al Banc de les Illes no han patit conseqüències a causa de l’estat d’alarma. En aquest moment, es troben al 60 o 70% de la seva capacitat. Sí que s’ha hagut de controlar, però, l’accés dels donants al centre per evitar-hi les aglomeracions, com un dels principals focus de contagi del coronavirus. L’entitat hi insisteix: per donar sang, el donant ha d’estar sa i no pot presentar cap símptoma catarral.

Recorden que el coronavirus, com tots els virus respiratoris, no es contagia a través de la sang, però sí que s’han de mantenir les mesures de seguretat per evitar el contagi per contacte directe o indirecte per haver tocat superfícies. Unes mesures que no han aturat els donants en aquests moments d’incertesa.

Però les restriccions de l’estat d’emergència per la COVID-19 sí que han afectat les donacions de llet materna, que han baixat des de l’inici del confinament. Per això, des del Banc de Sang de les Balears fan una crida a les dones lactants que han donat a llum en els darrers cinc mesos perquè es facin donants per ajudar nounats que ho necessiten.

22/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris