X

La presidenta dels Advocats de Família: “les visites als fills i les custòdies compartides no poden estar suspeses”

Durant l'estat d'alarma, el 82% dels jutges ha optat per suspendre les visites als fills que es fan entre setmana i que no impliquen pernocta

23/04/2020

La presidenta dels Advocats de Família: “les visites als fills i les custòdies compartides no poden estar suspeses”

La presidenta de l’Associació Espanyola d’Advocats de Família, María Dolores Lozano, diu que “les visites als fills i les custòdies compartides no poden estar suspeses”. Afegeix que ara que es permetrà que els nins surtin al carrer no hi ha excusa per mantenir les suspensions que han aplicat alguns jutjats, durant l’estat d’alarma. Des del seu despatx de Palma, Lozano demana que els jutges que han interromput les visites de mares i pares divorciats als seus fills rectifiquin. Diu que les visites s’han de mantenir, sempre seguint les mesures de seguretat dictades per les autoritats. Afegeix que la disparitat de criteris dels jutjats ha provocat inseguretat jurídica i una allau de consultes als lletrats. Durant l’estat d’alarma, hi ha hagut pronunciaments contradictoris, segons els territoris. En casos de custòdia compartida, el 77% dels jutges s’ha pronunciat favorable a que es mantinguin. Pel que fa al trasllat de menors en caps de setmana alterns, el 68% dels magistrats s’ha posicionat a favor de la continuitat. En referència a les visites entre setmana sense pernocta, la majoria de tribunals, el 82%, ha optat per suprimir-les.

Al principi de l’estat d’alarma, els jutjats de família de Palma varen assenyalar que, com a norma general, s’havien de seguir complint les resolucions judicials referides als menors. Només quedaven suspeses les visites que s’havien d’efectuar en punts de trobada i les visites intersetmanals sense pernocta. L’Associació d’Advocats de Família recomana fer canvis de les rutines quan hi hagi una raó justificada, com el contagi d’un menor o d’un progenitor, i cercar sempre solucions consensuades. També recorden que el temps de les visites que no s’hagin fet durant aquest període es pot recuperar més endavant.

 

 

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris