X

Així serà el pla de desconfinament a Espanya: desigual als diferents territoris i en quatre fases

A l'illa de Formentera, com a tres illes de l'arxipèlag canari, el desconfinament començarà dilluns que ve

28/04/2020

Així serà el pla de desconfinament a Espanya: desigual als diferents territoris i en quatre fases

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dimarts el ritme del desconfinament. El pla de desescalada serà gradual, asimètric i desigual als diferents territoris. En funció de les dades que facilitarà cada Conselleria, el Ministeri de Sanitat determinarà quan es podrà passar a la següent fase, sempre que es compleixin els marcadors i els objectius establerts pel Ministeri de Sanitat. Cada fase durarà com a mínim 15 dies, el temps d’incubació del virus.

Fase Zero
La primera fase l’han anomenada de preparació. Tot i això, les sortides individuals o per fer exercici ja estan previstes per aquest dissabte. Ja es permetrà anar a la perruqueria amb cita prèvia.

Fase 1
Està previst que comenci dia 11 de maig, excepte Formentera que ho farà una setmana abans. En aquest moment es podrà obrir el petit comerç amb mesures de seguretat. També es podrà obrir l’hostaleria i les terrasses de bars i restaurants, amb un aforament màxim del 30%. Passarà el mateix amb els llocs de culte.

Fase 2
Podria començar dia 25 de maig. A partir d’aquí els restaurants podrien obrir l’interior dels locals amb un terç de l’aforament, també els cinemes i auditoris amb un terç de la seva capacitat. En aquest punt també es preveu que puguin obrir excepcionalment les escoles per oferir reforç escolar o per acollir als menors de 6 anys que no poden quedar amb els pares.

Fase 3
El mes de juny, dia 8 concretament, si tot surt tal com preveuen, entraríem a la fase avançada on, per exemple, ja s’obriren les platges. L’aforament dels comerços podria ser del 50 per cent i es flexibilitzarien les restriccions dels locals de restauració. Això sí, sempre fent ús de mascaretes i respectant el distanciament social.

“La nova normalitat”
Dia 22 de juny començaria l’anomenada “nova normalitat” que preveu el Govern central.

 

28/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris