X

Hotels i restaurants d’Eivissa dubten si obriran en les primeres fases

La Pimeef i el Foment del Turisme recorden que caldran ajudes públiques per rescatar el sector

30/04/2020

Hotels i restaurants d’Eivissa dubten si obriran en les primeres fases

Els restauradors desconeixen quants negocis podran oferir menjar per endur-se’n la setmana que ve. Tampoc se sap quants bars i restaurants podran obrir terrasses al 30 per cent, ni com quedaria la situació dels establiments que s’hagin acollit a un ERTO, el 80 per cent dels 300 associats a la Pimeef, com ens explica en aquesta informació la seva vicepresidenta, Verónica Juan.

Al Foment del Turisme celebren que la gestió sanitària ha estat bona a les Illes, i consideren que seria negatiu no entrar en fase 1 la setmana que ve, com ja podrà fer segur Formentera. El seu president, Alejandro Sancho Ferrer, sap que encara no es podrà parlar de temporada i que les ajudes estatals seran imprescindibles en el sector turístic. Foment vol que la fase 1 es controli dia a dia i setmana a setmana, amb l’aplicació de tests massius a la població. Però veuen complicat que, amb ports i aeroports tancats, els hotels de l’illa pitiüsa obrin dins aquestes primeres fases.

Que hi hagi prou material sanitari i mesures de seguretat suficients per als treballadors desconfinats que s’incorporin dia 4 a la feina seran altres qüestions a resoldre aquests pròxims dies.

30/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris