X

Com es podrà sortir a passejar i a fer esport a partir de demà dissabte?

Si sortiu a passejar podreu anar acompanyats d'una persona amb qui conviviu, en un radi d'1 km del vostre domicili i durant una hora. Si sortiu a fer esport, ha de ser de manera individual, per tot el municipi i sense limitació de temps

01/05/2020

Com es podrà sortir a passejar i a fer esport a partir de demà dissabte?

Dissabte entren en vigor els horaris per poder sortir al carrer i el Ministre Illa, ja anuncià dijous que es farà per grups d’edats. El gruix de tots els horaris compren des de les 6 del dematí fins a les 11 del vespre.

– Els primers que podran sortir al carrer a passejar seran els que tenguin entre 14 i 70 anys que ho podran fer a partir de les 6 del matí fins a les 10 i de les 8 de l’horabaixa fins a les 11.

Com es podran fer aquestes sortides? Podreu anar acompanyats d’una persona amb qui conviviu, podreu caminar en un radi d’un km del vostre domicili i es podrà passejar durant una hora.

Precisament en aquesta mateixa franja també podran sortir els esportistes. Podran practicar un esport individual, però atenció perquè ho podran fer per tot el municipi i durant més d’una hora, però dins el límit establert.

– El segon grup comprèn els majors de 70 anys o les persones amb dependència. En aquest cas podran sortir de les 10 fins a les 12 del migdia i de les 7 fins a les 9. Tampoc podran sortir més d’una hora i no es podran estendre més enllà d’un km de radi de ca seva.

– Finalment, el darrer grup és el dels més petits, dels menors de 14 anys. Aquest grup podrà sortir des de les 12 del migdia fins a les 19 de l’horabaixa i hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult. Com l’anterior grup, ho podran fer durant una hora i en un km de radi del seu domicili.

Recordem que cada adult només pot sortir amb 3 menors de 14 anys. Important per a tots els grups: només es pot sortir una vegada al dia. No es poden fer dues passejades ni practicar esport dues vegades.

Aquestes són les franges que anuncià dijous el ministre de Sanitat, però hi ha 27 municipis a les nostres illes que queden exempts d’aquesta restricció perquè no tenen més de 5.000 habitants.  Aquesta llibertat, per tant, afecta més de la meitat dels municipis de les Balears.

A Mallorca concretament, hi ha 25 pobles que no tendran restriccions horàries però atenció només podeu sortir una vegada en un dia. En el cas de Menorca, només n’hi ha dos que queden exemptes d’aquestes franges horàries anunciades pel Ministre de Sanitat. Són Ferreries i es Migjorn Gran.


Els quatre grans parcs de Palma, oberts per passejar-hi amb els nins o fer-hi esport
Els municipis de manco 5.000 habitants no s’hauran d’adaptar a cap horari per fer les sortides permeses a partir de demà
Sus a córrer, però amb seny

01/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris