X

Deu anys sense Tolo Calafat

L'alpinista mallorquí va morir durant una expedició a l'Annapurna, al Nepal, l'abril del 2010

01/05/2020

Deu anys sense Tolo Calafat

Es compleixen deu anys de la mort de l’alpinista Tolo Calafat després de fer cim a l’Annapurna, al Nepal, l’abril del 2010. Aquest va ser el darrer cim de Calafat, un apassionat de la muntanya. La seva extensa trajectòria, però, va començar amb l’atletisme. Els seus amics expliquen la facilitat que tenia Calafat per practicar esport. Tant per córrer, com per pujar una muntanya, com per anar en bicicleta.

De l’atletisme va passar al triatló i, més tard, a les curses per muntanya. Juntament amb Pere Joan March i Tòfol Castanyer, entre d’altres, Tolo Calafat va formar part del grup de corredors que va posar els fonaments del que són avui les curses per muntanya a Mallorca i a les Balears.

Dels seus inicis a la Serra de Tramuntana va passar als Alps i a altres expedicions també d’alta muntanya, com l’Aconcagua a l’Argentina o la Cordillera Blanca al Perú, entre d’altres. L’any 2006 va arribar a coronar l’Everest per fer el salt a un alpinisme més professional.

Deu anys després d’aquella tràgica expedició a l’Annapurna, Tolo Calafat continua sent tot un referent entre corredors i alpinistes.

01/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris