X

Els usuaris del transport públic hauran de dur mascareta

És una obligació que entra en vigor aquest dilluns

02/05/2020

Els usuaris del transport públic hauran de dur mascareta

A partir de dilluns serà  obligatori dur mascareta al transport públic. Ho ha anunciat el president del Govern central, Pedro Sánchez, en una compareixença aquest dissabte. El president ha explicat que, per garantir l’abastiment a la població, es repartiran sis milions de mascaretes als punts més importants de la xarxa de transports públics del país, a més de set milions a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i un milió i mig a entitats socials.

Dimecres es vota al Congrés dels Diputats la pròrroga de l’estat d’alarma. A hores d’ara, encara no està clar si hi haurà majoria suficient a la cambra. Bona part de l’oposició defensa que hi ha alternatives legals per continuar amb la desescalada. Sánchez assegura que l’estat d’alarma és l’única manera. “No hi ha pla B”, ha dit.

El president també ha anunciat un fons de 16.000 milions d’euros per a les comunitats autònomes. Seran 10.000 milions per a despeses sanitàries, 1.000 milions en despesa social i 5.000 milions més per compensar la caiguda de l’activitat econòmica.

Mentrestant, Menorca i Eivissa continuen esperant la resposta del Govern central a la seva petició de començar la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns. En la compareixença d’avui, el president Pedro Sánchez no les ha inclòs entre els territoris que començaran aquesta etapa abans que la resta del país. El Govern balear havia demanat que les incorporassin a la llista.

02/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris