X

Famílies Anònimes rep un 50 per cent més de peticions d’ajuda des de l’inici de l’estat d’alarma

Els familiars de persones drogodependents afirmen que el confinament els ha abocat a una situació límit

03/05/2020

Famílies Anònimes rep un 50 per cent més de peticions d’ajuda des de l’inici de l’estat d’alarma

La mare d’un drogodependent assegura que són els grans oblidats d’aquesta crisi sanitària. El confinament no pot retenir els qui pateixen una addicció a les drogues. És el cas del seu fill, que no pot evitar fer cas omís de les normes per continuar consumint. El seu fill va començar a consumir quan tenia tretze anys. Ara en té 36 i des de fa quatre que ha deixat les drogues dures. Amb tot, continua necessitant la marihuana. La seva mare denuncia que la policia el multi sense tenir en compte que es tracta d’una persona malalta.

Una situació que es veu agreujada en els casos que volen entrar a rehabilitació i no hi poden accedir per la falta de tests per detectar el coronavirus.

L’Associació Famílies Anònimes ha rebut un 50 per cent més de peticions d’ajuda de familiars de persones addictes des de l’inici de l’estat d’alarma. Amb les seves reunions, s’ha convertit en un bot salvavides per a les famílies que lluiten contra la droga.

Per la seva banda, els traficants han cercat altres maneres per vendre la droga. Fa uns dies a Manacor la policia en va interceptar mil pastilles dins una capsa de cereals. També la distribueixen com si fos menjar a domicili. Des de l’inici de l’estat d’alarma, els cossos de seguretat han detingut més de trenta persones a les Balears per delictes contra la salut pública.


La realitat de les famílies monoparentals en temps de coronavirus

03/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris