X

La realitat de les famílies monoparentals en temps de coronavirus

Són llars on només entra un salari i on, en ple confinament, no hi ha amb qui compartir les cures

03/05/2020

La realitat de les famílies monoparentals en temps de coronavirus

L’impacte del coronavirus també ha afectat les famílies monoparentals: són llars on només entra un salari i on, en ple confinament, no hi ha amb qui compartir-ne les cures. Per això demanen un reconeixement de la seva realitat familiar. A les Balears hi ha més de 44.300 llars encapçalades per una sola persona, que en el 82% dels casos, són dones.

Na Laia és la mare d’en Jan. És una de les 36.600 mares que crien soles els seus fills a les Balears. El confinament no ha estat fàcil per a ells: han patit l’hostilitat d’algunes persones que les han qüestionat per anar a comprar amb els seus fills.

Durant aquest confinament han hagut d’aprendre a compaginar el teletreball amb la criança en solitari, ja que la pandèmia ha posat en relleu la falta de xarxes de suport per a la cura dels infants.

Amb tot, les famílies monoparentals critiquen la falta de reconeixement que pateixen, una situació que, diuen, les aboca a la vulnerabilitat. Per això, demanen a les institucions assumir la diversitat familiar i reconèixer les famílies monoparentals.


La majoria de les famílies accepten el nou horari de 12 a 19 del capvespre per sortir amb els nins

03/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris