X

Balears atrapats a Colòmbia per la Covid-19

Critiquen que el Ministeri d'Exteriors no doni solució a centenars d'espanyols que intenten abandonar el país

04/05/2020

Balears atrapats a Colòmbia per la Covid-19

Un grup de balears atrapat a Colòmbia des de fa setmanes reclama ajuda per poder tornar a Espanya després de no haver-ho pogut fer en el vol contractat pel Ministeri d’Exteriors el passat dia 2 de maig. Són mallorquins, eivissencs i llatinoamericans residents a les Illes que han quedat atrapats al país, en alguns casos des de fa mesos, amb el tancament de les fronteres i la cancel·lació de vols per mor de l’epidèmia del coronavirus. També hi ha, almanco, un mallorquí resident a Colòmbia.

Els balears formen part d’un grup més ampli d’espanyols, possiblement centenars, que denuncien que l’ambaixada espanyola no està donant solucions a una situació que, asseguren, és molt complicada. Critiquen que mentre residents espanyols a Colòmbia van tenir plaça al darrer vol Bogotá-Madrid, ells es van quedar a terra malgrat que havien contactat amb el consolat espanyol demanant la repatriació. Conten que molts estan sense doblers i en alguns casos han hagut de dormir al carrer o en xaboles. Els espanyols s’estan organitzant per ajudar als més necessitats i fer les gestions per aconseguir un vol de retorn.

El ministeri d’Exteriors informa que durant els pròxims dies “es completaran les operacions de retorn dels espanyols que estaven de viatge a l’estranger i es van veure sorpresos per les restriccions severes” de moviments per la pandèmia de la COVID-19. El ministeri afegeix que ja ha fletat mig centenar d’avions.

Aquest dilluns ha partit des de Bangkok (Tailàndia) un vol amb 90 espanyols amb destinació a Madrid. Dimecres s’ha programat un altre vol des de Bolívia, on van morir 3 espanyols en un vol interior. Les víctimes formaven part del grup que ha de ser repatriat.

04/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris