X

Els sindicats de l’ensenyament públic i la Fapa, en contra del protocol de desescalada de la conselleria d’Educació

No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules

05/05/2020

Els sindicats de l’ensenyament públic i la Fapa, en contra del protocol de desescalada de la conselleria d’Educació

Foto: JAVIER ABRIL.

El protocol de desescalada dins l’àmbit educatiu que ha presentat la conselleria d’Educació encapçalada per Martí March ha aixecat polseguera entre els sindicats de l’ensenyament públic i l’associació de mares i pares FAPA que no han estat consultats.

El protocol preveu la desescalada en quatre fases que tendran una durada de 15 dies cada una. Actualment s’estan netejant i desinfectant les instal·lacions i els equips directius s’aniran incorporant als centres per realitzar gestions organitzatives. No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules. Ho farà l’alumnat de 2n curs dels cicles de grau mitjà i superior d’FP, 2n de Batxillerat, 4t d’ESO i darrer curs dels ensenyaments de règim especial. Amb un màxim 12 alumnes i mantenint la capacitat de 4 metres quadrats per infant. Així mateix, també podran tornar els alumnes d’Educació Infantil sempre que els seus pares puguin justificar problemes de conciliació familiar o laboral o per raons de protecció dels infants.

L’entrada als centres haurà de fer- se de forma esglaonada i el temps d’esplai al pati s’organitzarà per torns diferenciats per edats en franges horàries diferents, i en cas necessari es delimitaran zones. No serà fins a la fase 4, el mes de setembre, quan es reprendran les classes amb normalitat a tots els nivells educatius, el transport escolar, el servei de menjador i les activitats extraescolars.

05/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris